Fördelar med att byta ut er befintliga skrivare mot en multifunktionsskrivare

Alla företag behöver en skrivare, oavsett hur digitala ni än blivit. Men förutom en skrivare kan företag också behöva en skanner och en kopiator. Och i vissa fall även en fax. Så varför inte investera i en helhetslösning i stället – det vill säga en multifunktionsskrivare?

 

En multifunktionsskrivare kan göra allt som en vanlig skrivare, kopiator, skanner och fax kan, men kombinerar alla funktioner i en enda maskin. Således får företaget en skrivare med flera användningsområden, vilket har sina uppenbara fördelar. Vi listar några av dem här.

En multifunktionsskrivare är betydligt mer praktiskt

Istället för att behöva växla mellan olika kontorsutrustning för olika ändamål kan ni utföra olika arbetsuppgifter med en multifunktionsskrivare. Det effektiviserar arbetsplatsen som helhet, eftersom de anställda inte behöver springa runt och leta efter rätt maskin för att skriva ut eller skanna. Dessutom finns det i allmänhet mindre knappar att hålla koll på. En multifunktionsskrivare har en smart display som gör att du kan utföra rätt åtgärder utan att behöva vara IT-expert. Det gör dessa multifunktionella skrivare mycket mer praktiska än deras traditionella motsvarigheter.

En multifunktionsskrivare spar utrymme (och pengar!)

En annan uppenbar fördel med multifunktionsskrivare är att de sparar utrymme på kontoret. Eftersom de ersätter annan kontorsutrustning som kopieringsmaskiner, skannrar och faxar har ni plötsligt mycket utrymme att använda till annat. Detta kan vara användbart, inte minst för företag som befinner sig i en tillväxtfas.

 

Därutöver sparar ni pengar genom att förbruka mindre ström och undvika det underhållsarbete som kan krävas för många olika typer av kontorsutrustning. Nu har ni bara en skrivare som drar snör och kräver underhåll, snarare än tre eller fyra olika. På så sätt kan ni se stora skillnader i företagets plånbok bara genom att investera i en multifunktionell skrivare.

En multifunktionsskrivare är klimatsmartare 

Som företag måste man ta sitt ansvar och göra vad man kan för att göra jorden till en bättre plats för kommande generationer. Det omfattar bland annat åtgärder för att uppnå en mer hållbar arbetsplats. Med en multifunktionsskrivare kan du faktiskt göra en stor skillnad för ditt företags klimatavtryck.

 

Som tidigare nämnts förbrukar en modern skrivare i stället för flera föråldrade kontorsutrustningar mindre ström. Bara det gör underverk för miljön. Men en multifunktionell skrivare har också moderna funktioner som främjar mer klimatvänliga utskrifter, till exempel dubbelsidig utskrift. Med andra ord drar ni ert strå till stacken bara genom att investera i en mer klimatsmart lösning för organisationens dokumenthantering.

Avslutningsvis…

En så kallad multifunktionsskrivare är en praktisk kontorsutrustning som redan finns på många moderna arbetsplatser och som används av allt fler företag. Och det finns många anledningar till att de är så populära. 

 

För det första är de betydligt mer praktiska och kan således öka produktiviteten på arbetsplatsen. För det andra sparar de såväl utrymme som pengar genom att ta mindre plats och förbruka mindre ström. För de tredje är de skonsammare mot miljön än sina traditionella motsvarigheter, vilket bland annat beror på att de kommer med tidsenliga funktioner för grönare utskrifter. En investering väl värd att överväga, med andra ord.