Låt julgranen stå stadigt

Sensommarkvällarna är i full gång och hösten står inför dörren. Tiden går som bekant fort och snabbare än vi anar är det dags att plocka fram julpyntet igen!

Smidig julgransfot

Hör du till den skara som fullkomligt älskar doften av en riktig gran och som självklart tar in en äkta gran varje jul? Då vet du också hur viktigt det är med en stabil julgransfot för att granen ska stå riktigt stadigt. Har du tröttnat på att kämpa med en julgransfot som är svårhanterad? Kanske är du less på att behöva krypa in under granen för att försöka se om det behöver fyllas på vatten? Då hittar du en smidig julgransfot med indikator här. Den har en nivåindikator som visar dig när det är dags att fylla på med mer vatten. Och som om inte det vore nog – den är även utrustad med självjusterande fastlåsningsmekanism som låser fast stammen så att den står stabilt och stadigt. Låsningsmekanismen sköts med en fotpedal. Voilà – med ens blir julen så oändligt mycket smidigare!
Diametern på den här smidiga julgransfoten är trettiosex centimeter och höjden mäter elva centimeter. Du kan använda den till granar med stammar som är mellan tre och tolv centimeter breda. Maxhöjden på gran som julgransfoten klarar är tre meter.

Så lyckas du med din julgran

Inte mycket kan tävla om julstämning som doften av en äkta gran. När du ger dig ut på jakt efter den där perfekta julgranen är det bra om du väljer noga. Dra fingrarna genom grenarna och se till att barren inte faller av allt för lätt. Tänk på att granen tar upp vatten mellan barken och stammen och bör därför inte spetsas. Då försvagas uppsugningsförmågan. Mät din julgransfot innan du ger dig ut på granjakt, så att du kan säkerställa att du inte behöver spetsa stammen för att den ska få plats. Snitta däremot om ytan.