Köpguide för markiser

Markiser skapar ett ombonat uttryck genom att omge huset med ett sol- och regnskydd och på så sätt ge tak till uteplatsen. Men det finns en del markiser att välja mellan och flertalet saker att ha i åtanke innan du gör ditt köp. Här har vi samlat det viktigaste om markiser i en köpguide!

En mängd leverantörer, ännu fler modeller

Vill du skydda din uteplats mot sol och regn med markiser finns det en uppsjö av alternativ för dig. Det finns nämligen en hel del leverantörer på marknaden som erbjuder markiser idag. 

 

Vi rekommenderar att du väljer en leverantör som specialiserar sig på markiser, eftersom du då med största sannolikhet kan få en produkt skräddarsydd efter dina behov. Detta snarare än att besöka ett stort varuhus, där utbudet av markiser är rätt variationslöst. 

 

Värdesätter du en smidig process, högkvalitativa produkter och ett skickligt hantverk (och bor i Stockholm) står Max Markiser redo att hjälpa dig. De erbjuder markiser av marknadsledande kvalitet i Täby, och runt om i hela Stockholm. Då garanterar du en skräddarsydd lösning för din uteplats och kan luta dig tillbaka när proffsen monterar dina nya markiser!

Vev eller motor?

Större markiser är praktiskt taget omöjliga att veva ut och in för hand – de kommer i princip alltid med en dold motor inuti markisrullen. Fördelen med automatiskt styrda markiser är att du slipper använda all din armstyrka för att använda markisen. Då styr du helt enkelt markisen med hjälp av knappar. Markiser med vev är allt som oftast betydligt billigare än sina motordrivna motsvarigheter, men kan som du förstår vara mer obekväma.

 

Vill du att markisen ska anpassa sig efter vind och sol för att skydda din markis från skador kan du med fördel investera i en vind- och solsensor. En vind- och solsensor känner av rådande väderförhållanden och fäller därmed in och ut markisen beroende på vädret. När solen skiner rullas markisen ut och vice versa när det är molnigt. När det är vindigt rullar den in markisen för att undvika att den tar skada och ut igen när väderförhållandena är mer stabila.

Storlek och färg

När du börjar kika på markiser hos olika leverantörer kommer du upptäcka att det finns en hel del att välja mellan. Som tidigare nämnt är utbudet hos stora varuhus några gånger rätt enformigt. Hos försäljare som specialiserar sig på just markiser är sortimentet betydligt större, och det finns markiser för princip alla stilar!

 

Innan du klickar hem markiser är det därför viktigt att du funderar på vilken storlek du önskar samt vilken färg och eventuellt mönster du vill ha. Du vill trots allt att markisen ska sätta prägel på din villa och inte se malplacerad ut!

 

För bästa resultat ska markisen ha den perfekta passformen, vilket du enklast får genom att beställa måttbeställda markiser. Då garanterar du ett perfekt resultat. Men även färgen på dina markiser är viktigt att ta i beaktande. Tänk på helheten och se till att dina nya markiser matchar din stil innan de monteras! Vill du ge ditt hem en större förändring kan du tänka stort – vill du skapa ett lågmält uttryck bör du hålla dig till mer neutrala färger.