Goda råd kring val av golv

När du väljer golv till ditt hem, är det viktigt att tänka på att golvet ska både passa din inredning och uppfylla de krav som rummet ställer. Olika golvtyper har olika fördelar och egenskaper. Du som vill hitta billiga golv, med kvalitet, du kan kika in hos flottegulve.se. Här nedan kan du läsa mer om några populära golvtyper och deras egenskaper.

Parkettgolv

Trägolv erbjuder en varm och inbjudande känsla. Hårdheten på ytan varierar beroende på träslaget, vilket innebär att de är mottagliga för repor och stötar. Parkett är perfekt för sovrum och vardagsrum, men kanske mindre lämpligt för hallar och kök.

Textilgolv/heltäckningsmatta

Textilgolv ger en mjuk och ljudabsorberande yta. Det finns olika varianter såsom tuftade-, vävda- och nålfiltsmattor, som ger en mängd olika färg- och texturalternativ. Dessa är särskilt bra i vardagsrum och sovrum.

Vinylklickgolv

Vinylklickgolv har en mjuk yta och är enkla att rengöra. De har ett klicklåssystem för enkel installation. Dessa är lämpliga för många områden i hemmet.

Linoleumgolv

Linoleumgolv är ett miljövänligt och slitstarkt val. Det är motståndskraftigt mot nötning, fläckar och repor och kan självläka mindre skador. Det är särskilt användbart i kök och andra utrymmen med hög trafik.

Våtrumsmatta

Dessa används i våtrum och områden med golvbrunn. De kräver ofta professionell installation för att undvika vattenskador.

Laminatgolv

Laminatgolv har ett hållbart ytskikt som skyddar mot repor och slitage. De är ofta försedda med stegljudsdämpning och är lämpliga för många områden i hemmet.

Korklaminat

Korklaminat finns i olika mönster och färger. De är lika slitstarka som laminatgolv och har även ett mjukt korkskikt som ger komfort och stegljudsdämpning.

Gå efter eget tycke och smak

När du väljer ett golv är det viktigt att tänka på dina specifika behov, ditt eget tycke och smak samt de krav som rummet ställer på golvet. Ett väl genomtänkt val kan förvandla ditt hem och skapa den atmosfär du önskar.